YASED, Ticaret Bakanlığı STK İstişare Kurulu Toplantısına Katıldı

YASED, Ticaret Bakanlığı’nın liderliğinde kurulan ve her ay düzenli olarak toplanarak, gündemdeki konuları değerlendirecek olan “STK’lar ile İstişare Kurulu”nun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında düzenlenen toplantılarına katıldı.

Toplantıya katılan YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün gündemi değerlendirdiler.

Toplantılarda ekonomi ve iş ortamıyla ilgili güncel konular ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) değerlendirildi. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Eximbank'ın imkanlarının güçlendirilmesi, e-ticaret ve dijitalleşmeye ilişkin çalışmalarla diğer özel sektör talepleri toplantılarda ele alındı.